Vyhľadávať v tomto blogu

pondelok 29. novembra 2010

Mlynické Solisko 28.11.2010



Keďže sa nám blíži zima, bolo na čase, trochu sa zas rozhýbať a skúsiť prvý tohoročný sneh.
Rozhodli sme sa teda s Duškom, že ako minulý rok pôjdeme skúsiť zas niečo poliezť na Solisko a ak by sa počasie neumúdrilo, dáme aspoň prechádzku.
Klasický odchod z BB o štvrtej ráno a kus po šiestej už šliapeme sneh na zjazdovke na Štbskom plese. Keď sme prichádzali ku chate pod Soliskom, začali sme mať akési divné pocity. Hmla sa totiž držala zhruba na jej úrovni. Vbehli sme teda dnu, dali čajík, trochu sa osušili a pokračujeme ďalej do Furkotskej doliny. Prvý pohľad neveštil nič dobré a náramne nám pripomínal minuloročný výjazd, keď pre hmlu nebolo vidieť absolútne nič. Po nejakej pol hodine šliapania sa nám však na chvíľu ukázala naša stena. Kým sme sa však zorientovali, už zas bola v hmle. Stúpali sme teda suťou pokrytou trochou snehu k miestu, kde by mohol byť nástup. Kým sme sa nahodili a poprezliekali, hmla ustúpila aspoň na toľko, že sme sa uistili, že sme správne. Žľab vyzeral veľmi ľahko, tak sme sa ani nenaväzovali, ale stúpali sme ním ešte cca 15 metrov k ťažšie vyzerajúcemu miestu. No tých 15 metrov stálo zato. V žľabe totiž bolo miestami snehu až po krk. Konečne skala! V ceste bolo pár pekných výšvihov skaly a tráv. Je to veľmi pekné a nenáročné lezenie zakončené akurát serióznym výšlapom :) Hore sme dali malý bufet a už aj valíme do sedla, odkiaľ sme nepokračovali ďalej po hrebeni na chatu, ale zbehli sme žľabom do Mlynickej doliny. A zas snehu po pás.
Bol to pekný výlet, no poviem vám, tá brodenica v snehu bez akéhokoľvek podkladu nám poriadne ponaprávala členky a psychiku :)

Takže v skratke:
Kto: Peter Padúch, Dušan Buš
Kde: Mlynické Solisko
Čo: žľabom
Za koľko: II-III
Ako dlho: 2,5 hod
Motto: Nepozeraj sa dole :)
Viac foto tu: https://photos.app.goo.gl/dSFoWV3EqPuRgpiD6

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára