Vyhľadávať v tomto blogu

pondelok 13. júna 2011

Baranie rohy 11.- 12.06.2011

foto zdroj: http://www.tatry.nfo.sk/

Búrka. Furt tá búrka. A čuduješ sa z toho tepla?
Toto som za posledne dva týždne počúval veľmi často. A tu zrazu aladin nám hlási ochladenie. No konečne. A už aj zvonia telefóny a rieši sa čo cez víkend. To sme však ešte nevedeli, že to nebude až také ružové. V piatok sa to zas mení a nevyzerá to vôbec ideálne.
Čo teraz? Riešime posledný deň pred odchodom. No hlavy už máme nastavené na iné fungovanie... Čo už. Hádam dáko vydržíme, ak na chate pivo nedôjde :)
V sobotu o šiestej ráno preto vyrážame opáčiť ten náš redší vzduch. Veď ak bude úplne na hoprd, aspoň sa trochu prejdeme. Zo Smokovca vyrážame netradične neskoro a keď vidíme / nevidíme, čo je hore, tak sa zas nejdeme do toho kopca pretrhnúť. Na Zamke už začína pršať. Zvoľníme teda, už aj tak dosť uvoľnené, tempo a pokračujeme ďalej do doliny v ústrety osudu. Na Terynke sme niečo pred obedom, ubytujeme sa a ešte dosť dlho rozmýšľame, či sa vôbec oplatí niekam ísť. Z terasy pred chatou je vidieť platne na Baraních rohoch, no sú parádne lesklé. Buď je to strieborná žila alebo bude veliká zábava. Po chvíli váhania je rozhodnuté. Ideme skúsiť Lukeša a uvidíme.
A tak sa aj stalo. Okolo jednej poobede nastupujeme. No aby sa nám rátalo, hneď v prvej dĺžke sa zmenil jemný dáždik na jemné sneženie :) V chytoch stojí voda a pri každom kroku je treba si utrieť ruky a na štande to nejak rozhýbať. No keď už sme tu, opáčime teda, čo to dá a keď nič iné a bude hroziť prúser, zlaníme...
Tak sme sa teda zhodli všetci traja a nebolo cesty späť. Po dvoch dĺžkach ľahkého lezenia, prišli na rad tie trochu ťažšie. Síce to bola len štvorka, no v tom vetre, teplote jemne nad nulou, občasnom snežení a pri totálne mokrej skale, to bola celkom veliká zábava :) Nuž čo. Aj tretia nejak pustila... Ak prelezieme ešte túto a bude fakt zle, ujdeme po rampe... Povedal Duško... Tak aj bolo. No keď sme už na rampe a mame 5 dĺžok za sebou, nebola by škoda tie posledné vynechať? Samozrejme bola to už len trojka v nádherných platniach, no v tomto stave sa to kôr dalo nazvať lososingom, ako lezením. No nakoniec to všetko pustilo a večer sme sa už na Terynke len smiali nad tým, ako sme v lete ešte sneh padať nezažili :)
V nedelu ráno fúka parádny vietor. Rozmýšľali sme nad Ľadovým štítom, no tie potoky, čo sme tam videli v stene nás rýchlo odradili. No keďže už sme raz tu hore, musíme ešte niečo vyliezť. Takže zas smer Baranie. Tentoraz JZ pilier. Skala už bola o trochu suchšia, no prvé dve dĺžky boli ešte stále vlhké. Potom, keď už sa oprelo slnko a v spolupráci s tým vetriskom, nám to však pred očami všetko vysychalo a čím ďalej, tým sme si to už len viac užívali. Ba v posledných dĺžkach, som už pociťoval aj teplo (hádam aj +5 :) sálajúce od skaly...
Hm. Pekná cesta, ale zas jedna z tých divokejších štvoriek, akú som liezol :)

Takže v skratke:
Kto: Duško Buš, Peťo (Jack), Peter (Zmetok)
Kde: Baranie rohy
Kedy: 11.- 12.06.2011
Čo: Lukeš, Sysel, IV, 3 hod.
JZ pilier, IV, 3,5 hod.
Heslá dní:
Toto neni lezenie, veď toto je lososing :)
Ježiš to je vôl... :)

Viac foto tu:
https://get.google.com/albumarchive/108304800825024728715/album/AF1QipNScmBpS8LMfwC1szGanxNLsnYcEMaUTbR6nCRh?source=pwa

https://photos.app.goo.gl/WQTrqh38DGp5RYix9

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára