Vyhľadávať v tomto blogu

pondelok 18. júna 2012

Štrbské Solisko – Pravé rebro III, 17.06.2012

zdroj: http://www.tatry.nfo.sk/
-->
Snáď prvý pekný víkend tohto roku sme sa rozhodli ísť skontrolovať, ako to vyzerá v Tatrách. Trochu sme to však prekombinovali a nevedeli sme vôbec, kam a čo sa oplatí. Mačky a cepíny sme nebrali (však je leto tak načo), no už na diaľnici zisťujeme, že na zostup z Dračieho (čo bol náš prvotný ciel) by sa nám hádam aj hodili. Preto neprestávame kombinovať aj naďalej a hlavy si ideme zavariť, kam pôjdeme. Volovku a Ošarpance sme zavrhli, nakoľko po takom dlhom čase/ nečase tam hádam bude veľa ľudí. Nakoniec padla voľba opäť na Solisko.
Už pred časom som videl nejaké to foto z Pravého rebra na Štrbské Solisko. Mala by to byť trojka po peknom rebre a tak to teda hádam aj pôjdeme opáčiť.
Pod nástupom však nejdeme cestou najmenšieho odporu, no keďže si chceme zaliezť, snažíme sa liezť čo najviac po skalnom rebre, vyhýbajúc sa trávnatým pastvinám :)
Nakoniec sme tam natiahli jedenásť plných dĺžok v peknej pevnej skale, kde obtiažnosť neprevyšovala III+. V podstate v každej dĺžke (mimo tretej) sa dalo veľmi pekne vyblázniť, no to najkrajšie lezenie je od piatej po deviatu dĺžku.
Nuž čo dodať na záver. Veľmi pekná, možno trochu ľahká, ale celkom dlhá cestička, vhodná najmä na rozlez po dlhej zime alebo na kratší deň.
 
Takže v skratke:
Kto: Peťo, Duško a ja
Kde: Štrbské Solisko
Čo: Pravé rebro
Za koľko: III
Ako dlho: 4 hod
Heslo dňa: Buď to bude tým vzduchom alebo tou magnesiou... :)
Viac foto tu:

https://picasaweb.google.com/108304800825024728715/StrbskeSolisko17062012

https://photos.app.goo.gl/Cb57mUs7mm8iWpLx5

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára