Vyhľadávať v tomto blogu

pondelok 2. júla 2012

Velická stena, Gálfy- Urbanovič VI-

foto zdroj: http://www.tatry.nfo.sk/
-->
V tomto neskutočnom teple sa tu dole nedá existovať a tak sme sa pokúsili ísť schladiť sa do hôr. Dohadujeme sa preto so Stykovcami a v nedeľu ráno vyrážame smer Tatranská polianka.
Keďže je veľmi teplo a hrozia poobedné búrky, vybrali sme si niečo bližšie a to Velickú stenu. Pred časom som tu už bol a celkom sa mi páčilo. Nuž a v neposlednom rade sme vtedy nestihli preliezť Gálfyho. Nuž dozrel čas :)
Keď prichádzame pod stenu, pozeráme, že pred nami je už je už nalezený Viktor s Ľudkom, ktorý vyrážali o čosi skôr a hore sa dali vyviezť, takže na nástupe boli už o siedmej. A v nástupe ešte jedna dvojka.
S Peťom sme sa rozhodli, že sa nebudeme motať a počkáme, nech odlezú. Keďže sme však nemuseli hladať cestu, boli sme trošku rýchlejší a na každom štande sme sa aj tak stretli. Aspoň bol čas na prekufrovanie lán a výkvas :)
Stena suchučká, lezenie úžasné a tak sme to nesilili a vychutnávali sme si to, ako to len šlo. Pred poslednou dĺžkou sa však začali zbierať dosť ťažké obláčiky a keďže sme nechceli zmoknúť, zavrhli sme plány na druhú cestu. Aj tak to bolo fajn.

 
-->
Takže v skratke:
Kedy: 01.07.2012
Miňo a Ondrik: kombinácia Výlomu a Gálfyho
Ja a Peťo: Gálfy- Urbanovič
Za koľko: V+/VI-
Ako dlho: 4 hod.

5 komentárov:

  1. Ked kradnete fotku z tatry.nfo.sk, tak by ste mohli aspon uviest presny zdroj stranky odkial ste zobrali obrazok, idealne fotografiu nechat na povodnom mieste. Nebola to 5-minutova praca pripravit pre lezcov relevantne informacie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prikladam odpoved:
      "S uverejnením našich materiálov súhlasím, ak je tam uvedený zdroj, nie je problém a zvyšuje to vlastne aj náš rating. S pozdravom Horam Zdar
      Boboš"

      Odstrániť
  2. Ok. Pisal som chalanom z tatry.nfo.
    Ak mi to takto neschvalia, vsetky vymazem :)
    Nejde mi o kradnutie, ide len o podanie informacie. Ja mam niez velke nic z toho, ze dam info o roznych cestach dalej...
    Urcite dam vediet, ako sme na tom.
    A nik za upozornenie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hello,

    could You tell me if there were bolts (nity) in this route or not, and did You use pitons (skoby)?

    Thanks, László

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hi Laszlo. In this route are not any bolts. There are some old pitons. You need there only set of Friend, nuts and several slings.

      Odstrániť