Vyhľadávať v tomto blogu

streda 12. septembra 2012

Veľký Ganek, Západný pilier- Puškáš, V, 11.09.2012

-->
Už dva krát nás počasie z Rumanovej dolinky odohnalo, tak sme si, pre ďalší pokus,  vybrali posledný pekný deň pred prechodom frontu.
Už snáď štandardný odchod z BB, o piatej ráno, nás nezaskočil a normálne sme sa ráno zišli na čas. Niečo po pol siedmej už valíme z parkoviska na Popradskom, no cesta hore nám akosi pomaly ubieha. Na nástup nám to trvalo skoro 3 hodiny.
Vybrali sme si Západný pilier. Už dlhšie som to chcel vyliezť aj keď sa táto stena/ cesta zapísala do histórie horolezectva dosť smutným spôsobom. Hľadáme cestu, kade by to išlo a keďže pán Puškáš obľuboval logické línie,  nastupujeme tou najlogickejšou. Po chvíli však zisťujeme, že to asi nebude tá správna (bolo to o mnoho ľahšie, ako písal sprievodca, V), no v polovici tretej dĺžky sa už napájame na samotný pilier a po ňom je to už zrejmé.  Potom už len tri dĺžky a sme hore. Aj tu však mala byť dĺžka za V-, no ani tú sme nejak nenašli a to sme sa snažili ísť úplne po pilieri.
Aj napriek tomu, že to mala byť päťka a podľa nás to je skôr za IV / IV+,  je to pekná vzdušná cesta a tie výhľady stoja naozaj za to.
Cestou dole sme si v rámci kondičky  ešte vybehli na Rumanov štít a potom už len smer zaslúžené pivko na Popradskom :)
 
-->
Takže v skratke:
Kto: Duško a ja
Kde: Veľký Ganek
Čo: Západný pilier- Puškáš
Za koľko: písané V, skor však IV/IV+
Ako dlho: 3:15
Heslo dňa: Nestoj tak na kraji, ja sa bojím výšok...
Viac foto tu: Fotky z akcie 
https://picasaweb.google.com/108304800825024728715/GanekZapadnyPilierPuskasV11090212

https://photos.app.goo.gl/jerFX5eoiD65s7w19

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára